Fiber Internet

Fiber Internet is een redelijk ‘nieuwe’ partij op de markt van de internet abonnementen. Dit is ook terug te zien in het aantal abonnementen dat is afgesloten. Het aantal abonnementen loopt behoorlijk achter op de andere concurrenten. Dit valt zo op het eerste oog niet echt te verklaren; de abonnementen van zitten gewoon goed in elkaar. De focus ligt hierbij voornamelijk op glasvezel. Glasvezel is een nieuw vorm van het transporteren van internet. Hier richt Fiber zich heel erg op en dat uit zich ook in de abonnementen. Toch zijn er nog niet bijster veel abonnementen afgenomen bij Fiber. Het lijkt erop dat dit door de naamsbekendheid en marketing komt. Want, zoals we net al zeiden, de abonnementen van zien er gewoon goed uit.

Glasvezel Internet van Fiber

De abonnementen richten zich voornamelijk op een eventuele toepassing van glasvezel. Met glasvezel is het mogelijk om een hele hoge snelheid van het internet te verkrijgen. Dit komt doordat glasvezel een bepaald materiaal is waardoor de signalen heel snel omgezet worden. Hierdoor ontstaat er geen tijdsverlies tijdens het transporteren van de data en dus is glasvezel internet gigantisch snel. Hier richt Fiber zich dan ook voornamelijk op.

Ruim aanbod, lage prijs

Fiber biedt op dit moment meerdere verschillende internet abonnementen aan. Deze abonnementen richten zich voornamelijk op een combinatie van internet met bellen en/of tv. De abonnementen die op dit moment aangeboden worden zijn:

  • Internet: € 9,95 euro per maand;
  • Internet & bellen: € 9,95 per maand;
  • Internet & TV: € 9,95 per maand.

 

Het komt wellicht raar over dat elk abonnement dezelfde prijs heeft. Maar, dit is puur een marketingstuntje van Fiber zodat mensen voor een combi pakket gaan kiezen. Het internet dat Fiber aanbiedt beschikt over een snelheid tussen de 100/30 Mb/s. De maximale snelheid is echter afhankelijk van het voorziening die bij u thuis aanwezig is. Het kan namelijk zo zijn dat er in een bepaalde wijk een veel hogere internetsnelheid te behalen valt dan in andere wijken. Hier heeft u als particulier vrij weinig invloed op; dat komt door de infrastructuur van het internet in Nederland.